Pixbos Adam Persson jublar efter en match i vintras. Foto: TT.

Visby överkört i historisk debut

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelade Visby sin första match i Superligan, i Göteborg mot Pixbo. Det blev en tung kväll. Pixbo vann med 11-3.

Matchen avgjordes redan i den första perioden som Pixbo vann med 7-2.

– Vi har varit alldeles för snälla framför eget mål. De är mycket starkare och har gjort många mål på egna returer, sade Visbys Daniel Gabrielsson till SSL efter första perioden.

Innebandystormakten Pixbo leder maratontabellen medan Visby jagar sina första poäng.

– Vi har mött flera lag på försäsongen som varit minst lika bra som Pixbo och gjort det bra. Vi måste steppa upp, sade Gabrielsson om att laget inte skulle varit förberett på tempot.

”Klart att man är besviken”

Det blev en läxa att lära för Visby.

– Det är klart att man är besviken. Vi ville så mycket mer. Efter halva matchtiden började vi spela lite mer innebandy och kan ta med oss de grejerna. Vi blev sårade av de första insläppta målen och får lära oss att vara bättre framför eget mål, sade Visbys tränare Fredrik Holmgren efter matchen.

Det var muntrare miner i Pixbo.

– Det är en rolig match mot en nykomling som vi aldrig mött tidigare. 7-2 är väl lite för stora siffror men vi leder rättvist, sade Martin Östholm efter första perioden.

Visbys innebandylag är det andra herrlaget på Gotland som nått den högsta serien i någon sport. I början av 1980-talet spelade Visby IF Gute i handbollens allsvenska, vilket då var högsta serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.