Mira Markström i Jönköping IBK och i HV 71 Foto: Bildbyrån

HV71:s Mira Markström med i dubbla landslag

Uppdaterad
Publicerad

17-årige Mira Markström vet hur man använder en klubba. Så pass bra att hon gör det på landslagsnivå med både en boll och en puck. Markström, som spelar i SDHL med HV71, är nu uttagen i U-19 landslaget i innebandy.

Markström debuterade redan som 14-åring för HV71 i SDHL. Som hockeyspelare har hon redan hunnit med att spela två U-18-VM och spelat 88 matcher i SDHL. Men samtidigt som hockeykarriären rullar på så spelar Jönköpings-tjejen även innebandy för Jönköping IK i allsvenskan. När laget föll ur SSL ifjol var Markström poängbäst i laget med 24 poäng på 21 matcher.

Det är siffror som gör att förbundskaptenen för det svenska U19-landslaget fått upp ögonen för Markström I dag togs hon ut till en fyrnationsturnering mot Tjeckien, Schweiz och Finland i Uppsala om två veckor, rapporterar Hockeysverige.

Markström om hur innebandyn gör henne till ett bättre spelare  (10/6):

Markström om hur innebandyn gör henne till ett bättre spelare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.