Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen som Maja Wiström hyllas för: ”Kanske bäst i världen på det” Foto: Bildbyrån/SVT

Hyllningen till Maja Wiström: ”Kanske bäst i världen på det”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige upplevde något så annorlunda som att ligga under i en VM-match när Tjeckien tog ledningen idag. Men som vanligt vände Sverige och vann till slut komfortabelt med 6-1 i en match där Maja Wiström låg bakom mycket.

Maja Wiström svarade för två assist när Sverige vände matchen. Fram till 2-1-målet var det Thorengruppens Wiström som snodde åt sig bollen framför målet och serverade Amanda Delgado-Johansson.

– Wiström är där och vinner boll, något hon kanske är bäst i världen på, berömde expert Anna Wijk.

Tjeckien tog ledningen i första perioden efter 13 minuter när de satte press på Sverige. Skott utifrån och två tjeckiskor var framme och grävde för att få in returen.

Men det tog bara en och en halv minut innan Sverige kvitterade. Wilma Johansson slog en fin pass snett in bakåt till Cajsa Elm, som klippte till.

– Ju längre matchen led så tog Sverige över mer och mer och visar att de är det bättre laget. Ett styrkebesked av Sverige, säger experten Anna Wijk.

Förbundskapten Åsa Karlsson var nöjd efter matchen.

– Försvarsspelet var jättebra. Vi börjar med Lovisa Hedin som gör sin VM-debut och gör det fruktansvärt bra idag i kassen och sedan tre femmor som verkligen jobbar hårt i backcheckingen och täcker skott, säger Karlsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.