IKSU tog sjätte raka segern i SSL. Foto: TT

Iksus galna segersvit: Inte förlorat i år

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Stenvall tryckte in sina två första mål för Iksu i SSL och bidrog stort till att laget kunde ta sjätte raka SSL-segern via 6-4 mot Sirius.

– Ja det två riktigt fina mål. Jag har känt att det varit på gång ett tag och absolut skönt att göra första målen, säger Jonna Stenvall till Ibnytt.se.

Iksu tog sin sjätte raka seger för den här säsongen genom att besegra Sirius med 6–4 i damernas SSL. Och det var inte bara lagets sjätte raka match utan förlust under den här säsongen – faktum är att Umeålaget inte har förlorat i SSL under hela 2018, enligt innebandymagazinet.se.

Senast Iksu förlorade var den 17 december 2017 mot Rönnby.

Att det blev seger mot Sirius kan man alltså kalla ganska väntat – men ett utropstecken fanns ändå i matchen gällande en av målskyttarna för hemmalaget. 19-åriga Jonna Stenvall stod för två av målen, vilka var hennes första i SSL någonsin.

Trots segern: ”Nonschalanta och energilösa”

– Ja det två riktigt fina mål. Jag har känt att det varit på gång ett tag och absolut skönt att göra första målen, säger Jonna Stenvall till Ibnytt.se.

Hon menar dock att IKSU:s prestation kunde varit bättre.

– Idag var vi ganska nonschalanta och energilösa i stort sett hela matchen. Vi var inte på den nivån vi brukar vara. Det var mycket slarv men vi lyckades ändå få in de bollarna vi behövde för att kunna vinna och det var starkt ändå, avslutar Stenvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.