IKSUs Cornelia Fjellstedt, Sofia Joelsson och Veera Kauppi Foto: TT

Iksu till semifinal utan att imponera

Dalen har spelat färdigt för i år. Iksu är i semifinal – men utan att imponera i slaget om Umeå. Laget fick kämpa för segern – som tidigare kvartsfinaler. – Vi gör ingen bra matchserie, vi får steppa upp till semifinalserien, säger Ikusu Sofia Joelsson till SVT Sport.

Regerande mästarlaget Iksu hade med sig 2-0 i matcher, och kunde avgöra kvartsfinalserien, men det var Dalen som tog ledningen. Clara Forssén sprang fri framför målet, efter fin framspelning från Sandra Törnqvist, och gjorde 1-0, 13.11 in i den första perioden.

Dalen stoppade effektivt Iksus krossbollar, och kunde man vinna första perioden med 1-0, mycket tack vare den effektiviteten.

– Dom kom in med bra energi i första berömmer Sofia Joelsson. Även om de tappade den i andra och tredje.

Bättre i andra

I andra perioden kom Iksu in med en helt annan energi, och hade skärpa i passningsspelet. Sofia Joelsson stötte in kvitteringen i powerplay för guldfavoriten. Dryga minuten senare blev hon tvåmålsskytt, i spel fem mot fem. Hon stod välplacerad framför mål vid 2-1, när tre direktpassningar ställde Dalen-försvaret.

Ett kanonskott från Dalens Amanda Skyltbäck fixade kvitteringen 8.49 in i andra. Bara minuten senare tog Iksu ledningen igen, 3-2, hemmalagets Amanda Delago Johansson, nytt fint distansskott.

Emelie Wibrom avgjorde

IKSU:s lagkaptenen Emelie Wibrom fixade 4-2 1.53 in i sista perioden, från distans. Ett mål som sköt Iksu till semifinal. Men insatsen totalt sett var tveksam, menade Joelsson.

– Vår insats kan definitivt höjas. Jag tycker inte vi gör en så bra matchserie. Vi får steppa upp till semifinalen

Säsongens tabellåtta Dalen kom undan med hedern i behåll. Inga stora siffror i segermatcherna för Iksu i serien. 4-2, 4-3, 4-2.

Det är ännu inte klart vilket lag IKSU möter i semifinal.

Kais Mora hade även dom matchboll i kvartsfinalserien, och är komfortabelt i semifinal, efter seger mot Jönköping. Segern var en kollektiv uppvisning. Amanda Hill målvakt i Kais Mora nollade Jönköping när laget vann med 6-0. Imponernade spel mellan stolparna i en bitvis taight match. Jönköpings säsong är över.