Iksu vände i seriefinalen – med tre mål på 87 sekunder

Uppdaterad
Publicerad

Iksu låg under större delar av matchen. Men vände 2–4 till 5–4 på 87 sekunder och vann toppmötet med Pixbo. Matchvinnare blev Cornelia Fjellstedt som gjorde det matchavgörande målet med 12.52 in i slutperioden.

– Det är väldigt starkt. Riktigt skönt och kul att vi kunde vända, säger Iksus tränare Johan Lindgren till Västerbottens-Kuriren.

Första omgången efter VM bjöd på ett riktigt tungviktsmöte när Pixbo tog emot Iksu, båda lagen på 30 poäng inför omgången. Och det var klar VM-prägel på matchen. I hemmalaget två svenska guldmedaljörer och i Iksu fem spelare.

Men det var inte bara de svenska spelarna som var i fokus här. Finlands Oona Kauppi, utsedd till turneringens mest värdefulle, nätade och tvillingsystern Veera bjöd på det läckraste målet – ett viktigt sådant dessutom.

Hennes 4–4-mål kom mitt i den matchavgörande vändningen i tredje perioden. Pixbo låg i förarsätet större delar av matchen men Klara Lonebergs 4–2, hennes andra för kvällen, blev inte mycket värt.

Från 11.27 till 12.52 vände Iksu från 4–2 till 5–4. Matchhjälte? En VM-spelare såklart. Cornelia Fjellstedt visade upp segermålet i nättaket och såg till att Iksu fortsatt toppar tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.