Landslagsstjärnan derbyhjälte inför storpublik

Uppdaterad
Publicerad

Emelie Wibrons succésäsong fortsätter. Poängmaskinen stod för ett hattrick när Iksu krossade Dalen i Umeåderbyt. Wibron använde sitt fantastiska skott vid varje tillfälle och sköt helt enkelt sönder Dalen i en 10-4-vinst.

Poängligaledaren Emelie Wibron briljerade när Iksu krossade Dalen i Umeåderbyt. Landslagsstjärnan, delad etta i poängligan inför matchen, stod för ett praktfullt hattrick.

Hennes andra och tredje mål, inför ett välfyllt Umeå Energi Arena (2273 såg matchen), kom inom loppet av fyra minuter i ett mäktigt Iksu-ryck.

Laget gick ifrån stadskonkurrenten på ett stenhårt sätt. Från 2-2, i mitten av den andra perioden, till 7-2 på nio minuter, som också var resultatet efter den andra peroden.

Trots målkalaset – lyckades inte nå snittet

Wibrons 5-2, hennes 16:e för säsongen, stack ut. Hon tog sig fram i mitten av banan, avancerade förbi ett bolltittande Dalen, och tryckte sedan iväg sitt stenhårda handsledsskott – rätt upp i krysset.

Den sista perioden blev mest en promenad i parken för Iksu. De drog ner på tempot, släppte in ett mål, men gjorde också tre.

Matchen slutade 10-4. Det mest anmärkningsvärda med det var kanske att Iksu inte lyckades nå upp till sitt galna målsnitt. Laget, som vunnit varje match i år, gör smått osannolika elva mål per match och var alltså ett ifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.