Joelsson lämnar VM-truppen – ersätts av Sjöberg

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Joelsson fick en otäck smäll i matchen mot Tyskland. Inför kvällens kvartsfinal mot Norge ersätts hon av reserven Jonna Sjöberg.

– Det är speciellt att bli inkallad så här men det gäller att ta vara på varje chans man får, säger Sjöberg till förbundets hemsida.

Det var i matchen mot Tyskland som svenska Sofia Joelsson kolliderade med en motståndarspelare och föll ihop. Det visade sig att hon drabbats av en lättare hjärnskakning.

Joelsson utgår nu ur truppen.

– Jag förstår beslutet. Samtidigt är det ett otroligt tungt besked. Det är det här jag har kämpat för sedan korsbandsskadan och nu när det är en ny smäll så är det minst sagt jobbigt. Nu är det upp till det här fantastiska laget att spela hem guldet. Det finns inget annat mål, säger Joelsson.

”Tar varje chans”

Istället kallar förbundskapten Åsa Karlsson in reserven Jonna Sjöberg. Sjöberg, som till vardags spelar i Västerås Rönnby, anslöt till Uppsala under torsdagen.

– Spelmässigt hoppas jag att jag kan fortsätta med det jag är bra på. Bryta mönster, spela med fart och göra ett stenhårt jobb. För min del gäller både att ta vara på den här chansen passa på och njuta av att vara här. Det är speciellt att bli inkallad så här men det gäller att ta vara på varje chans man får, säger Sjöberg.

Sverige möter Norge i kvartsfinalen i innebandy-VM ikväll. Matchen sänds 18:00 i SVT2 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.