Storvreta stormar mot final. Foto: Bildbyrån

Storvreta till SM-final – efter nio mål på 15 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Seriesegraren och regerande svenska mästaren Storvreta är klart för SM- final efter storseger i den femte semifinalen mot Dalen. Efter 15 minuter i den första perioden ledde laget med hela 9-0.

– Det är konstigt faktiskt, säger Albin Sjögren till SSL Play.

Storvreta hade inför det femte mötet matchboll i semifinalserien mot Dalen. Och i den första perioden var det inget snack, Storvreta hade bestämt sig för att ta chansen att gå till final.

Efter 3,27 kom 1-0 genom Albin Sjögren, och drygt tio minuter senare var ställningen hela 9-0, vilket också var ställningen efter en period spelad.

– Det är konstigt faktiskt, båda lagen har haft svårt att göra mål på varandra. Jag fattar inte riktigt vad som händer, säger Sjögren, som gjorde tre mål i första perioden.

Den andra perioden blev, i jämförelse med den första, en målfattig historia. Storvreta lyckades inte komma upp i tvåsiffrigt, och istället gjorde Dalen periodens enda mål efter en fin frislagsvariant.

Och i den tredje perioden blev det ännu ett mål för Dalen, men närmare än så kom inte gästerna. Nu får Storvreta påskledigt innan finalen mot antingen Falun eller Mullsjö den 27 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.