Tvillingarna Kauppi bakom Iksus seger

Det går inte att stoppa Iksu och på tvillingarna Kauppi.

Inte ens när man får ledningen med 2–0 efter 56 sekunder kunde Mora hålla emot.

Iksu vann toppmatchen och SM-finalreprisen med 6–5 och tvillingarna Kauppi låg bakom fem av Iksus mål.

Matchen mellan superligans bästa försvar (Mora) mot superligan bästa anfall (Iksu) startade med ... att Mora gjorde två snabba mål.

Redan efter 21 sekunder var det 1–0, och efter 54 sekunder kom 2–0. Lina Svarfvar kontrade in första målet, och Malin Alkelöw slog in tvåan på volley. Det var första gången som svenska mästarna hamnat i underläge under säsongen.

– Vi startade inte bra. Jag hade problem i försvarsspelet, sa Oona Kauppi efter matchen i Eurosports sändning. Men det är nöjd med att göra tre mål, för jag sköt ju knappt några skott.

För visst spelade de finska tvillingarna Ona och Veera Kauppi bra framåt, det skulle bli Iksus och Kauppis match

Iksu som inför matchen gjort 51 mål på fyra matcher fyllde på Moras fina nio insläppta ganskla omgående. Oona Kauppi reducerade i den första perioden och sedan blev startade den stora jakten, även om obesegrade Iksu såg lite skärrat ut en stund.

Och det var bara en tidsfråga innan världens just nu bästa innebandyspelare, finska poängligaledaren Veera Kauppi, skulle blixtra till. Både 2–2 och 2–3 kom från hennes klubba när hon visade att hon kunde göra mål också mot allra bästa motstånd.

I den sista perioden ville inte tvillingsyster Oona var sämre och gjorde själv 2–4 på ett frislag, och 2–5 med en liten petning framför mål.

Mora pressade på och fick in tre mål mot slutet, men däremellan gjorde Alice Granstedt 6–3 för Iksu. När Malin Alkelöw gjorde sitt tredje mål, till 5–6 med tio sekunder kvar, kom det för sent.

– Jag känner inte till rivaliteten mellan Mora och Iksu, men det var en hård match. Vi hade problem när de pressade oss.