Faluns Emil Johansson och Storvretas Mattias Samuelsson räknar med att göra upp om SM-guldet i innebandy. Foto: Rickard Ekman

Kampen sporrar innebandyns giganter

Uppdaterad
Publicerad

Storvreta och Falun dominerar svensk herrinnebandy fullständigt, och kampen om SM-guldet bidrar också till bedrifter ovanför klubblagsnivån.

2010-talet i svensk herrinnebandy handlar enbart om Storvreta och Falun. De har tagit SM-guld nio år i rad, och ställningen är 5–4 till Storvreta, efter finalen i våras där Storvreta tog tillbaka titeln till Uppland.

– Vi var fler som kunde driva vårt spel framåt, säger Storvretas Mattias Samuelsson.

– Jag tycker inte att det var något snack, Storvreta var bättre för dagen, säger Faluns lagkapten Emil Johansson som också är landslagskamrat med Samuelsson.

Maktbalansen mellan Storvreta och Falun handlar om en ständig dragkamp, som till och med är drivande för det svenska landslag som vimlar av spelare från de två lagen, och satsar tillsammans mot VM-guld i Prag. Trots kampen på klubblagsnivå.

– När man vunnit SM-guld vet man att det är det bästa som finns, och det värsta som finns att förlora ett, och det är motivation nog att försöka ta tillbaka det, säger Faluns Emil Johansson.

– Jag tror inte att det finns några lag som har en chans mot Storvreta och Falun, inte i en serie på bäst av sju matcher, säger Storvretas Mattias Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

innebandy

Mer i ämnet