Karlstad knockade svenska mästaren Täby

När Superligan drog igång i kväll blev det en skräll direkt. Förra säsongens elfteplacerade Karlstad slog regerande mästaren Täby med 3-2 efter en tuff tillställning.

Karlstad fick en drömstart i Colorama Arena och Luize Bilinska gav laget ledningen redan efter 40 sekunder men Täby kunde vända till 1-2 innan den första perioden var över och de flesta trodde nog på en väntad seger för Stockholmslaget.

Men efter en mållös andraperiod fick Karlstad blixtrande utdelning i början av den tredje med 2-2 och 3-2 inom 21 sekunder. Målvakten Jessica Rolf var uppmärksam och kastade ut bollen snabbt och Frida Swahn kunde göra 2-2. Sanna Ericsson blev sedan frispelad efter en snabb omställning och kunde kyligt göra 3-2.

Det var tuffa tag innan segern bärgades och laget kunde samlas i en ring runt det egna målet och fira.

Två Täbyspelare knockades

I en närkamp i slutet av den andra perioden åkte Wilma Berggrens armbåge upp i ansiktet på Täby-stjärnan Agnes Wiklund som knockades och blev liggande ett par minuter för vård. Omtöcknad kunde hon sedan gå mot bänken och fortsätta matchen som Täby då ledde med 2-1.

Situationen som såg ganska grov ut på tv-bilderna renderade inte i någon åtgärd från domarna. Efter matchen fick Wiklund åka till sjukhus för att kontrollera en misstänkt hjärnskakning.

I mitten av den tredje perioden blev återigen en Täbyspelare liggande efter en armbågstackling. Linnea Wiregård blev utslagen efter en armbåge från Sara Dahlström men kunde resa sig upp efter någon minut.