Sverige jublar efter VM-guldet 2019. Foto: Bildbyrån

Klart: SVT sänder innebandy-VM för damer och herrar

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att SVT sänder innebandy-VM för damer och herrar 2021.

– Ett redan starkt sportår i SVT blir nu ännu starkare och det känns väldigt roligt att få sända VM med två svenska landslag som båda aspirerar på VM-guld, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Innebandy-VM för damer spelas i Uppsala 27 november-5 december och SVT kommer att sända alla Sveriges matcher.

Sverige kommer till hemma-VM som rejäla förhandsfavoriter. Landslaget är inte bara regerande världsmästare utan en dominant i innebandyvärlden med sju raka VM-guld.

Herr-VM i Finland

Det svenska herrlandslaget tillhör också absoluta världseliten, men kommer revanschsugna till VM efter två raka finalförluster. Herr-VM 2020 skulle ha arrangerats i Helsingfors men sköts upp på grund av pandemin och mästerskapet avgörs nu i stället i år, 3-11 december. Regerande världsmästaren Finland står fortsatt värd för mästerskapet.

– Sveriges landslag i innebandy är världsledande och dessutom innebär sändningarna (i SVT) att vi äntligen får chansen att verkligen nå hela svenska folket, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef för Svensk Innebandy.

Avtalet sträcker sig över 2021 med möjlighet till ett fortsatt samarbete över flera år.

– Sveriges båda innebandylandslag är alltid med och slåss om medaljer vilket gör dessa mästerskap extra intressanta för vår stora tv-publik. Att damernas mästerskap dessutom avgörs på hemmaplan ger en extra krydda i denna satsning som vi på SVT nu gör på innebandy, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

ARKIV: Svenskt VM-guld efter finalrysare (15 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.