Amanda Delgado Johansson, Moa Tschöp, Anna Wijk och Alice Granstedt. Foto: Bildbyrån

Kort vila för Sverige inför rysarsemin: ”Klart att de har fördel”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen slog Sverige Tyskland med hela 26-2 i kvartsfinalen på innebandy-VM i Neuchatel och under ett dygn senare ska de möta rivalerna Finland i semifinal.

– Det är klart att de har en liten fördel, säger förbundskapten Åsa Karlsson till SVT Sport.

Sverige har tagit sex raka VM-guld på damsidan och de har också övertygat mest i årets mästerskap. Oftast har man mött Finland i final, men på grund av en plump i gruppspelsprotokollet blir det nu redan i semifinal.

De är alltid bättre mot oss och de har säkert hittat något annat som de ska köra mot oss. Vi kommer vara förberedda, men det kommer att vara en helt annan match, säger Sveriges förbundskapten Åsa Karlsson.

Finland spelade sin kvartsfinal redan i torsdags, medan Sverige kommer ha rejält under ett dygn på sig att återhämta sig från kvartsfinalen.

De har säkert en fördel av det, men våra tjejer är så förberedda på att spela ofta och mycket så det är bara att få bra sömn och äta så kommer vi vara laddade. Men det är klart att de har en liten fördel, säger Karlsson.

”Vi har tränat på straffar”

De två senaste VM-finalerna har avgjorts på straffar medan Sverige och Finland och på en träning på fredagsförmiddagen tränade Sverige straffar. Men Karlsson vill inte medge att de lade något extra fokus på just det.

Hörde du det? Ja, vi har tränat på det mesta. Vi har tränat på frislag, vi har tränat på straffar, boxplay, powerplay, ja allt. Det är klart att vi har tränat på straffar också, svarar hon på frågan om straffträning.

Semifinalen mellan Sverige och Finland börjar klockan 14.30 på lördag.

I GÅR: Sverige till VM-semi efter galen kross

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.