Moras lagkapten Anna Wijk. Foto: Bildbyrån

Lagkapten Wijk sköt Mora till final

Uppdaterad
Publicerad

Kais Mora är klart för final i innebandyslutspelet efter att ha vunnit med 4-3, 3-0 i matcher totalt mot Pixbo. Lagkaptenen Anna Wijks mål med sju minuter kvar i den sista perioden blev avgörande.
– Det känns jätteskönt. Det är ett stort mål vi har haft, säger Johanna Hultgren.

Efter att ha vunnit de två första matcherna i förlängning  mot Pixbo hade Kais Mora i dag chans att avgöra på hemmaplan. En chans som de tog efter att ha vunnit med 4-3 inför 1125 i publliken.

– Det känns jätteskönt. Det är ett stort mål vi har haft. Att vinna med 3-0 i matcher är starkt, säger Johanna Hultgren.

Men det var Pixbo inledde bäst och ledde med 0-1 efter Caroline Adelöws mål i mitten av den första perioden.

I den andra perioden kom emellertid Mora igång och innan fem minuter hade gått kvitterade hemmalaget genom Moa Gustavsson. Lagkaptenen Anna Wijk följde upp med 2-1 i den tolfte minuten. När sedan Malin Alkelöw skickade in 3-1, assisterad av Wijk, kändes saken klar.

Wijk avgjorde

Pixbo skulle dock svara och Eliska Krupnova och Klara Loneberg lyckade både reducera och kvittera i början av den tredje perioden. Men Anna Wijks 4-3-mål i efter 12.17 blev det avgörande, trots hård Pixbopress sista två minuterna.

I den andra semifinalserien leder Täby med 2-1 i matcher mot förhandsfavoriterna Iksu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer