Alexander Rudd tar en paus från innebandyn. Foto: Bildbyrån

Landslagsspelaren Alexander Rudd tar en paus – åtalas för narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelaren Alexander Rudd åtalades i tisdags för narkotikabrott.

I dag meddelade hans klubb Storvreta IBK att 28-åringen tar en paus från innebandyn och att representera klubben.

I stämningsansökan förnekar Alexander Rudd brott.

Guldjagande Storvreta har fått ett bakslag inför slutet av säsongen och inför slutspelet.

I dag meddelade klubben via ett pressmeddelande på sin hemsida att Alexander Rudd tar en paus från att representera klubben.

”Då det har blivit känt att ett åtal väntar Storvreta IBK:s spelare Alexander Rudd har föreningen tillsammans med Alexander Rudd kommit överens om att han tills vidare tar en paus från innebandyn och från att representera Storvreta IBK.”, skriver klubben och fortsätter sedan:

”Storvreta IBK vill vara tydlig med att vi tar kraftigt avstånd till det som spelaren är åtalad för men kommer att stötta människan Alexander i den tuffa tid han nu går igenom.

Pausen från innebandyn är på obestämd tid där vi avvaktar utvecklingen av åtalet men vi räknar inte med att Alexander Rudd spelar mer denna säsong.”

Tidigare dömd för rattfylleri

För Storvretas del, som för tillfället toppar SSL-tabellen med åtta poäng, blir landslagsspelarens paus ett avbräck i guldjakten. En guldjakt som inleds i mitten av mars då slutspelet börjar.

Det var i tisdags som åtalet blev offentligt och klubben fick reda på det inträffade.

– Jag vet inte mycket mer än alla andra genom att jag inte får tag på Alexander och kan ställa fler frågor. Vi hoppas han hör av sig, sa den sportsligt ansvariga i Storvreta, Henrik Ededahl då till SVT Sport.

Alexander Rudd förnekar brott enligt stämningsansökan.

Han är tidigare dömd för rattfylleri.

SVT Sport har talat med Alexander Rudds offentliga försvarare, Anette Der Danielian, som inte vill ge en kommentar i nuläget.

SVT Sport har sökt Alexander Rudd och även Storvreta IBK för en kommentar under torsdagskvällen utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.