Linn Lundström blir ny förbundskapten för damlandslaget i innebandy. Foto: Bildbyrån.

Linn Lundström blir ny förbundskapten för damlandslaget i innebandy

Publicerad

Efter tre raka VM-guld får Sverige jaga ett fjärde med ny förbundskapten.

Linn Lundström tar över blågult och lämnar därmed herrinnebandyn.

– Som när man står i kön till en karusell man verkligen vill åka, anspänningsbubbel i magen, säger hon till SVT Sport.

Tidigare i år säkrade Sverige sitt tredje raka VM-guld och det med Åsa ”Kotten” Karlsson som förbundskapten. Linn Lundström ska nu ta över efter en legendar inom svensk daminnebandy.

– Det är megapress. Det är det alltid när man är del av svensk innebandy, favoritskap och att bara guld är nog, säger hon.

Lundströms resa är inte som alla andra. Hon kommer nämligen senast från att ha tränat IBK Dalens herrlag där hon lyckades med bedriften att ta laget tillbaka till högstaligan.

Tre VM-guld som spelare

Trots succén lämnar hon nu moderklubben, som hon själv spelade tolv säsonger i SSL med.

– När man varit med på en resa är det lockande att fortsätta på den. Men den stora grejen är hur livet i övrigt går ihop, säger hon och fortsätter:

– Det är ganska mycket kvällar, resor och helger och jag har två små barn. Vi har inte jättemycket ”nu äter vi middag klockan 5”-dagar. Skulle vi hålla på som vi gör finns det inget utrymme för vår snart sexåring att själv göra något en veckokväll.

Lundström har en gedigen bakgrund inom innebandyn med tre egna VM-guld som spelare. Så hon menar att hon vet hur det känns att ta på den blågula dressen.

Ser du det som en fördel?

– Jag har lätt till att relatera vad pressen kan innebära, jag har burit den jättemånga gånger själv. Så det tror jag absolut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.