Lisa Carlsson stängs av – efter innebandy-VM

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Carlsson blev förra månaden uttagen till VM för första gången.

Men en tackling mot Iksu förrförra helgen gjorde att hon riskerade att missa turneringen.

Men nu kan hon andas ut – hennes avstängning börjar gälla först efter VM.

– Såklart jätteskönt, säger hon.

I helgen inleds damernas innebandy-VM i Schweiz. Det har den senaste veckan varit oklart om Täbys back Lisa Carlsson, 20, skulle få spela där.

Carlsson blev förra veckan anmäld till juridiska nämnden efter en tackling i matchen mot Iksu förra helgen, och en avstängning hade kunnat leda till att hon skulle missa VM.

”Jätteskönt att jag får vara med”

Men nu står det klart att Carlsson inte tvingas stå över mästerskapet i Schweiz. Carlsson stängs visserligen av i en match, men avstängningen träder i kraft först efter VM.

”Eftersom SSL vid tidpunkten för JN:s beslut har speluppehåll har JN beslutat att verkställigheten av straffet ska flyttas fram och avstängningstiden kommer att räknas från och med första tävlingsdagen när SSL återupptas efter det längre tävlingsuppehåll som är på grund av VM”, skriver juridiska nämnden i sitt beslut.

– Det är jättetråkigt att jag missar en match i serien, men det är så klart jätteskönt att jag får vara med på VM, säger hon till SVT Sport.

– Men jag tycker att det är tråkigt att jag ska bli avstängd, för från min sida är det en olyckshändelse. Men jag kan inte göra så mycket nu, det är andra som gör bedömningen.

Har du varit nervös över att inte få vara med på VM?

–  Nej, inte jättemycket. Jag har faktiskt inte reflekterat så mycket över det. Jag har bara försökt ladda upp inför VM och inte försökt tänka så mycket på det och lägga så mycket vikt på det. Utan jag har försökt fokusera på annat.

Inleder VM mot Slovakien

Avstängningen gäller den 21-22 december, och innebär därmed att Carlsson missar Täbys bortamatch mot Dalen.

VM inleds på lördag. Sverige, som är regerande mästare, inleder mot Slovakien.

– Det känns jättekul. Jag är superladdad för att åka dit och försöka försvara guldet, säger Lisa Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.