Malmö-stjärnan: ”Jag siktar på att bli världens bästa spelare”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen drar årets innebandysäsong igång. En av profilerna är Malmös Ellen Rasmussen, som i våras utsågs till Sveriges bästa spelare. Nu vill hon nå ännu högre – men hon vill inte flytta från Malmö.

– Allt måste klaffa för att man ska prestera på planen och de bitarna har jag här hemma, säger hon till SVT Sport.

Den 24-åriga Malmö-anfallaren ser fram emot att få börja spela matcher igen då förra säsongen fick ett abrubt slut i och med covid-19. Ellen Rasmussen går in i säsongen med ett visst favoritskap.

– Det är väldigt ärofyllt att få utmärkelsen Sveriges bästa spelare, men jag tror inte det kommer ändra mig som person så mycket, säger hon.

Dubbel världsmästare

Även om hennes Malmö FBC aldrig kommit längre än till kvartsfinal i SM-slutspelet vet hon hur det är att ta guld, fast då med landslaget. Hon har hunnit med två VM-guld och hoppas på fler.

– Det bär också med sig ett favoritskap och en hög press utifrån och från oss själva att vi alltid vill vara bäst i världen.

Vill bli världens bästa

Utmärkelsen ”Sveriges bästa spelare” kan man få flera gånger. Ellen Rasmussen kommer att göra vad hon kan för att ta hem den igen.

– Jag siktar på att bli världens bästa spelare så då hoppas jag att jag kan bli Sveriges också.

Även om målet är att bli världsbäst kommer hon inte att lämna Malmö.

– Nej, alltså... Jag kommer att spela i Malmö så länge jag spelar innebandy. Det är jag ganska säker på. Jag trivs alldeles för bra för att flytta från staden, nära och kära, familj och vänner och sådant som jag tycker är för viktigt. Allt måste klaffa för att man ska presetera på planen och de bitarna har jag här hemma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.