Foto: Bildbyrån

Mardrömsbesked för Falun: Målvaktsettan missar SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Falun har drabbats av ett tungt avbräck.

Förstemålvakten Johan Rehn är inte återställd efter sin coronasjukdom och missar söndagens SM-final.

– Det är klart att han tar det hårt, säger tränaren Thomas Brottman till Expressen.

Coronapandemin har slagit hårt mot SM-slutspelet i innebandy och flera lag har varit drabbade. Ett av lagen är Falun som nu tvingas klara sig utan sin förstemålvakt Johan Rehn i söndagens final mot Storvreta.

Rehn, som tidigare varit sjuk i covid-19, tränade med laget på torsdagen men efteråt kände han sig risig.

– Hjärnan blev åksjuk för den hängde inte med. Så han får vara hemma och följer inte ens med till Gävle, säger Faluns tränare Thomas Brottman till Expressen.

– Det är klart att han tar det hårt. Han lever ju för de här matcherna. Men han är en jordnära människa och köper läget. Han kommer vara högst delaktig i det vi gör ändå.

Klartecken från Storvreta

Därmed får andremålvakten Emil Lilja chansen mellan stolparna på söndag. Han berättar att det blir hans största match i karriären.

– Det ska bli jäkligt kul. Det är ju de här matcherna man håller på för. En SM-final är det största man kan spela, säger Lilja.

Tidigare i veckan sattes hela Storvretas trupp i karantän efter att en spelare testat positivt för covid-19. I torsdags meddelade dock klubben att de är redo för söndagens final.

SVT sänder söndagens final från klockan 15.00 i SVT1/Play.

MER INNEBANDY: Här firar Team Thorén sitt första SM-guld (24 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.