Täbys Matilda Sjödin. Foto: Bildbyrån

Mästarlaget Täby nära att tappa matchen – dramatiska slutminuter

Tre spelare i mästarlaget Täby togs förra veckan ut i den landslagstrupp som ska försöka försvara VM-guldet i december. Landslagsmeriterade Ranja Varli och Matilda Sjödin är inte med på den listan. De svarade på VM-nobben med att lägga grunden när Täby slog Malmö med 7-6 i en dramatisk tillställning i SSL dam.

Täby hade två gånger i tredje perioden en till synes trygg fyramålsledning. Tack vare en försvarsmässig kollaps och ett sent uppvaknande i Malmölägret var den halverad med sex minuter kvar.

7-4 kom genom en iskall straff, placerad mellan benen på Täbys VM-debutant Alexandra Durling av Ellen Rasmussen. Matchens vackraste mål i konkurrens med Matilda Sjödins 2-1.

Duon utanför VM-truppen – briljerade framåt

Sjödin snodde i den första perioden åt sig bollen på egen planhalva och vickade sig igenom Malmöförsvaret innan hon snurrade upp målvakten och rullade in bollen. VM-reserven Sjödin spelade också fram till ett av Ranja Varlis två mål, 29-åringen Varli som även hon har ett förslutet i den blågula landslagströjan blev poängbäst i Täby.

Maja Ekström satte med mindre än två minuter kvar 7-6. Täby stod emot den sista anstormningen och kan räkna hem samtliga tre poäng med andan i halsen.

– Det är helt onödigt faktiskt, vi blandar och ger alldeles för mycket. Vi gör inte en bra match, säger Täbystjärnan Moa Tschöp i Eurosports sändning.