Moa Gustafsson gjorde hattrick mot Sirius. Foto: Bildbyrån.

Moa Gustafsson förde Mora till 13:e raka semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Mora är klara för semifinal i damernas innebandyslutspel – för 13:e gången i rad.

Poängproducenten Moa Gustafsson var tungan på vågen med ett hattrick när Mora slog ut Sirius med 3-1 i matcher.

– Det är så jävla skönt. Det var det här vi ville och nu står vi här som segrare, säger Moa Gustafsson till Sportexpressen Play efter avancemanget.

Avgörande passningsförsök som inte gick hem och en svängig match.

Det var en matchbild som blivit standard i kvartsfinalserien mellan Uppsalalaget Sirius och Mora.

Men på det gråa golvet var det Dalalaget som visade sig ha effektiviteten.

Poängproducenten Moa Gustafsson bröt dödläget i slutet av första perioden och Mora kunde gå till paus med ett viktigt ledningsmål.

”Trivs när det gäller som mest”

I andra var det återigen chansrikt men trots lägen för bägge lagen var det Mora som skulle utöka – återigen i slutet av perioden och återigen genom Moa Gustafsson poäng.

Först satte hon själv 2-0 på ett straffslag och med bara 26 sekunder kvar av andra spelade hon fram den finska landslagsbacken My Kippilä som gjorde 3-0.

– Jag trivs när det gäller som mest och nu är det slutspel och då älskar jag att vara med och producera framåt, säger Moa Gustafsson till Sportexpressen Play.

Sirius skapade mycket lägen även i tredje men det var föga värt då laget inte förvaltade chanserna.

Istället kom 4-0 och vad som skulle bli godnatt för Uppsalalaget då Alexandra Terner vispade in ytterligare ett Moramål direkt i tredje.

”Nervöst på slutet”

Sirius skulle dock glimra till en sista gång med dubbla reduceringar och flera chanser att göra det till ett uddamålsdrama.

Men trots försöket slocknade Uppsalalagets chans att förlänga matchserien och Mora är vidare till semifinal efter 5-2 och ännu ett Moa Gustafsson-mål.

– Det går inte att säga annat än att det blir lite nervöst på slutet men vi löser det, säger Moraspelaren i SportExpressens sändning.

– Det är inget som är vunnet ännu men vi är vidare till semifinal nu och det är jävligt skönt.

Dalalaget har en fin svit med 13:e raka semifinalplatser – om man bortser från det uteblivna slutspelet förra säsongen (på grund av covid-19).

I semifinalmötet väntar seriesegrarna och storfavoriten Team Thoren från Umeå.

I den andra semifinalen möts Pixbo och Endre.

KLIPP: Mullsjö till semifinal efter förlängningsdramatik (31 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.