Foto: BILDBYRÅN

Kais Mora till final i Champions Cup

Uppdaterad
Publicerad

Kais Mora storspelade i dagens semifinal. Laget vann över schweiziska Piranha Chur med 10-5 – nu går de för tredje raka guldet. ”Att ta sig till final var ju mål nummer ett”, säger assisterande tränare Fredrik Williamsson.

Lagen möttes i semifinalen av den internationella klubblagsturneringen Champions Cup, där de bästa lagen i världen gör upp.

Redan i början av matchen hade Mora kopplat greppet med sex mål i första perioden, hälften signerat Malin Andréason som stod för hattrick.

innebandy

– Vi öppnade jättestarkt, får utdelning på allting i början och i och med det blir vi lite naiva och bjuder in dem till farliga lägen, säger assisterande tränaren Fredrik Williamsson till klubbens hemsida.

Chur ökade tempot

Chur fick igång försvarsspelet mot slutet av första perioden och kunde peta in två mål, ett i tolfte minuten och ett i artonde.

I andra perioden var lagen jämna i spelet och stod för två mål vardera, men i tredje visade återigen Mora att de är ett lag i en klass för sig.

Andréason på topp

Malin Andréason slog till igen i tredje och gjorde sitt fjärde mål i matchen.

Matchen slutade 10-5.

Under lördagseftermiddagen spelas den andra semifinalen och finalen avgörs under söndagen. Då har Mora chans att vinna sitt tredje raka cup-guld.

– Att ta sig till final var ju mål nummer ett med matchen och det är vi jättenöjda med, men det finns bitar vi behöver rätta till tills en final, säger Williamsson.

– Guld är självklart målet. Sedan har vi också klart för oss att det är cup, och vinna eller försvinna som gäller, sa tränaren Noél Alm till Dala-Demokraten inför semifinalen.

Champions Cup turneringen 2016 att spelas 30 september till 2 oktober i Borås.

Matchfakta semifinal:

FÖRSTA (6 – 2)

Moras målskyttar: Malin Andréason, Amanda Wall, Ingela Hansson

Churs målskyttar: Flurina Marti, Priska von Rickenbach

ANDRA (2 – 2)

Moras målskyttar: Anna Wijk, Johanna Holmbom

Churs målskyttar: Flurina Marta, Hana Lacková

TREDJE

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

innebandy

Mer i ämnet