Kim Ganevik var inte nöjd med Mullsjös insats i den första semifinalen. Foto: Bildbyrån

Mullsjöspelaren sågar egna laget: ”Katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Seriesegraren Storvreta hade inte vunnit någon av de två grundseriematcherna mot Mullsjö den här säsongen.

I dag möttes lagen i en första semifinalmatch och då höll Uppsalalaget för favoritskapet och vann med 10-5.

– Det är en helt otroligt blek insats rätt igenom, säger Mullsjöspelare Kim Ganevik om sitt lags prestation i Sportexpressen Play.

Det är en semifinalserie som förväntas vara jämn, spännande och tempostark.

Den första omgången i matchserien uppfyllde knappt ett av löftena. För det var jämnt, åtminstone fram till sista perioden.

– Jag tycker Mullsjö gör det bra i två perioder och vi gör det ganska dåligt. Så det blir en kombo liksom, summerar Storvretas Albin Sjögren de första två perioderna i Sportexpressen Play.

I tredje perioden avgjordes matchen totalt till hemmalagets favör.

”Vi bjuder på alla mål”

Efter bara någon minut pricksköt Viktor Andersson in 6-5 och när Albin Sjögren sedan fick ett friläge och satte dit 7-5 med elva minuter kvar fick Storvreta en för stor lucka.

Med tre raka mål i tom bur blev slutsiffrorna till sist hela 10-5 och i bortalaget fanns det inte mycket man var nöjd med.

– Det är en helt otroligt blek insats rätt igenom. Vi är tvåa på på alla bollar, vi bjuder på alla mål, vi förlorar alla femti-femti-duelle och det är... Nej, katastrof, säger Mullsjöforwarden Kim Ganevik i Sportexpressen Plays sändning.

Inget positivt från dagens match

Kim Ganevik stod själv för två mål i matchen och var högst bidragande både till 4-2-ledningen och 5-5-målet då Mullsjö hade rejäl kontakt.

Men trots det ser han inte att det finns något positivt från den första semifinalen.

– Det är bara kolla sig i spegeln och fråga vad man vill ha ut av den här matchserien, säger Kim Ganevik i Sportexpressens sändning.

Storvreta leder därmed matchserien med 1-0 i matcher i bäst av sju.

Nästa match spelas på onsdag i Nyhemshallen, Mullsjö.

MER INNEBANDY: Mullsjö till semifinal efter förlängningsdramatik (31 mars 2021)

MATCHFAKTA

SM-slutspel, herrar – semifinal 1 i bäst av 7

Storvreta-Mullsjö 10-5 (2–3, 3–2, 5–0)

Storvreta: Filip Eriksson 3, Albin Sjögren 2, Henrik Stenberg, Victor Andersson, Niklas Winroth, Hampus Ahren, Tobias Gustafsson.

Mullsjö: Kim Ganevik 2, Pelle Tarenius, Rikard Eriksson, Wille Knuthas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.