Sveriges Natalie Hjertberg, Ellen Backsted och Alice Granstedt jublar under kvalmatchen mellan Sverige och Frankrike. Foto: Bildbyrån

Nytt rekord i kvalet till innebandy-VM – 61–0 till Sverige

Sveriges innebandydamer var helt överlägset Frankrike när lagen möttes i VM-kvalet i polska Gdansk.

Matchen slutade förkrossande 61–0 efter en avslutning med 25 mål i den tredje och sista perioden.

Segersiffran innebär ett nytt målrekord i internationella tävlingsmatcher, skriver det internationella innebandyförbundet på Twitter. Sverige, som vunnit VM åtta gånger, hade tidigare som mest gjort 36 mål.

Det första målet gjordes av Ellen Rasmussen redan efter 16 sekunder och efter 3.55 hade svenskorna fått in fem mål. I snitt gjorde Blågult lite drygt ett mål i minuten. Sofia Joelsson stod för flest poäng, femton, med sina tio mål och fem assist.

Tidigare var de bästa länderna direktkvalificerade för VM men numera måste de också kvala.