Falun inledde bäst på bortaplan i måndagens SSL.

Men Pixbo vände och vann sin fjärde raka match för säsongen.

– När vi väl bestämmer oss är vi det bättre laget, säger Pixbos lagkapten Ida Sundberg till Sportexpressen Play.

Falun klev in i Wallenstam Arena med hopp om att studsa tillbaka efter derbyförlusten mot Kais Mora i fredagens SSL.

Efter knappt 13 minuter hade dalkullorna ledningen mot Pixbo: 2-0 efter två lyckade powerplay.

Pixbo vände

I andra perioden hade Pixbo kommit ifatt och Ingebrigtsli Hansen satte 2-2 efter bara en dryg minut.

Nu blev det Pixbo för hela slanten; Mölnlyckelaget forsade fram i anfall efter anfall och efter sju minuter satte Eliska Krupnova ledningsmålet 3-2.

Men Falun vaknade ur dvalan och Moa Gustafsson lyckades kontra 3-3-målet bara 38 sekunder senare.

Matchen blev nu mer avvaktande; inget av lagen verkade vilja ta kommandot.

Elm satte avtryck

Så fick Pixbo till ett vackert kombinationsspel som avslutades med att Cajsa Elm slog in 4-3 i öppet mål.

Pixbo forsatte pressa Falun i början av tredje perioden och Cajsa Elm satte även 5-3 efter 3.22.

Pixbo såg ut att vara på väg mot en säker seger, men Lisa Svarfvar satte sitt andra mål för Falun på ett märkligt sätt: Hon missade bollen, som tog på hennes kropp och seglade in i det öppna Pixbomålet.

4-5 med tio minuter kvar att spela.

Pixbo ryckte och vann

Pixbos svar lät inte vänta på sig: Emma Stenberg fick in 6-4 till Pixbo en minut efter Faluns reducering.

Målet visade sig bli för mycket för Falun; Pixbo pressade på och Flurina Marti satte 7-4 efter 16.10.

Falun tog timeout och tog ut målvakten Ida Hedén med tre minuter kvar.

Så fick Emma Stenberg bollen av Cajsa Elm och satte sitt andra mål för Pixbo – 8-4 i tom kasse.

”En jättebra start på säsongen”

Matchen var avgjord, även om Falun fick in en reducering via Moa Gustafsson med 18 sekunder kvar.

8-5 blev slutresultatet till Pixbo, som fortfarande är obesegrade i årets SSL.

– Det är en tuff match; Falun kommer ut med mycket fart. Det svårt när vi inte är med från start; när vi väl bestämmer oss är vi det bättre laget, säger Pixbos lagkapten Ida Sundberg till Sportexpressen Play.

– Det här är en jättebra start på säsongen med fyra segrar. Falun är det bästa laget vi mött hittills, fortsätter Sundberg.