Pixbos Amanda Berggren, Denisa Ratajova och Cajsa Elm kunde fira sin poängskörd. Foto: Bildbyrån

Pixbo hakar på SSL-toppen – förstalinan dominerade

Thorengruppen tappade två viktiga poäng innan jul.

Det gjorde att Pixbo nu hade drömläge att sätta press på serieledarna efter årsskiftet.

Då klev Göteborgarnas förstalina fram ordentligt i bortalagets 7-3-seger.

Det var aldrig ens nära för hemmalaget Jönköping då topplaget Pixbo kom på besök.

Redan i första perioden tågade Göteborgslaget iväg med en tremålsledning.

Där i sista minuten av första akten hade Amanda Berggren också presenterat sig med dagens första assist och i andra blev det mer av den varan.

Efter att Cajsa Elm tryckt in sitt andra mål och 4-0 efter bara någon minut i andra så fortsatte Berggren med att först leverera assisten till 5-0 och sedan på egen manér göra 6-0.

Jönköpings tunga målnolla spräcktes sent i andra perioden och man skulle även få in två tröstmål till i tredje.

Men det var mindre värt eftersom att Amanda Berggren drog sin tredje assist och sin fjärde poäng med att assistera lagets poängdrottning Dennis Ratajova till Pixbos sjunde och sista mål för dagen.

I och med segern sätter Pixbo dessutom press på övriga topplag samt serieledaren Team Thoren. Nu är man endast tre poäng bakom Umeålaget men i den haltande tabellen kan flera lag närma sig eller ta över serieledningen.