Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se förbundsbasen berätta om publikfiaskot Foto: SVT

Publikfiasko på innebandy-VM i Singapore: ”Svårt att motivera att spela utanför Europa”

Uppdaterad
Publicerad

Läktarna på damernas innebandy-VM i Singapore har ekat tomma. Därför lär vi inte se några mästerskap utanför Europa den närmaste tiden.

– Det är svårare att motivera nu, säger det internationella förbundets generalsekreterare John Liljelund till SVT Sport.

John Liljelund tror att den svaga publiktillströmningen till stor del beror på bristande marknadsföring i Singapore.

– Det stora problemet är att vi har för lite publik på VM. Mindre än vi var rädda för att det skulle vara och mindre än organisatörerna trodde att det skulle vara. Och orsaken är ganska enkel. Ingen har egentligen skött marknadsföringen av eventet, säger han till SVT Sport.

De närmaste världsmästerskapen går i Tjeckien och Finland. Även efter det lär det stanna i Europa.

– Följderna är förstås att det är svårare att motivera att spela mästerskap utanför Europa eftersom ett viktigt element inte har uppfyllts, säger han och fortsätter:

– Det som kommer att hända är att vi måste kräva mer av alla arrangörer. Så vi säkert vet att vi har tillräckligt med åskådare.

Den svenska spelaren Jonna Stenvall om de låga publiksiffrorna:

– Jag har inte tänkte jättemycket på det, men jag hoppas självklart att det blir mer nu i semifinal och kommande matcher.

Se John Liljelund om de tomma läktarna i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.