Rasmus Enström med hattrick i Falun-seger

Uppdaterad
Publicerad

Tabelltvåan Falun slog Pixo med 9-7 på bortaplan. Stor del i vinsten hade Rasmus Enström som stod för ett hattrick.

– Det hör inte till vanligheten att jag gör massa mål, säger Enström.

Det var annars Pixbo som fick en drömstart i matchen. Det stod 2-0 redan efter fem minuter sedan Martin Östholm och Charlie Sköld nätat.

– Jag får säga klassikern, vi satt kvar på bussen, säger Rasmus Enström till Sportsground apropå Faluns dåliga start.

Enström hade sedan en stor del i att Falun vände och vann. Han gjorde två raka mål och kvitterade till 2-2 på egen hand, och satte sedan ytterligare ett mål i matchen.

Pixbo skapade nerv två gånger om

– Vi lyfter upp spelet i andra och spelar lite snabbare, och då hänger de inte med. Det hör väl inte till vanligheten att jag gör massa mål. Det brukar vara tvärtom, att jag passar i stället, så det är kul att vända på det ibland, säger Enström.

Falun ledde med 7-3 inför den sista perioden. Där skapade Pixbo en viss spänning med två snabba mål två gånger om, och var så nära som 8-7.

Men Falun höll undan och vann med 9-7, trots att Enström kostade på sig att missa en straff. Falun behåller andraplatsen i tabellen, en poäng bakom Storvreta som slog jumbon Lindås med 11-8. Pixbo ligger sjua.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.