Tobias Gustafsson, Storvreta, målskytt i 7–4-segern när Storvreta blev klart för SM-semi i SSL-slutspelet. Foto: Bildbyrån

Regerande mästarlaget Storvreta enkelt vidare till semi

Uppdaterad
Publicerad

Bäst i Sverige i fjol.

Minst bäst i Uppsala och topp fyra i Sverige i år.

Storvreta vann SM-kvarten mot Sirius med 4–0 i matcher.

Någon mirakelvändning för Sirius blev det inte i herrarnas SM-slutspel i innebandy. Regerande mästarlaget Storvreta, också från Uppsala, utnyttjade den första matchbollen laget hade skaffat sig.

I IFU Arena var det ganska jämnt efter den första perioden, då ledde Storvreta med 2–1 sedan Victor Andersson spräckt nollan för Storvreta, Filip Björk kvitterat och efter en kontring blev Henrik Stenberg fri framför mål, han väntade ut målvakten och lade in bollen med en backhand.

I mittperioden kom ”Vretas” ryck – först dubblades ledningen till 4–1 innan Stenberg återigen blev fri och var lika säker den här gången.

”Vi fick en prövning”

5–1 som blev 6–1 efter klapp klapp-spel när Victor Andersson också blev tvåmålsskytt.

Men sedan skapade Sirius lite spänning med tre reduceringsmål, men med drygt en och en halv minut kvar av tredje perioden avgjorde Victor Andersson definitivt när han fullbordade sitt hattrick och satte slutresultatet 7–4 när Sirius hade plockat ut målvakten.

– Vi fick en prövning med ett heltaggat Sirius, men det var ju aldrig något snack om saken, det blev ju 4-0 i matcher, säger Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson efter avancemanget till semifinal.

Vilket lag som väntar där är ännu inte klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.