André Andersson var tillbaka i svensk innebandy. Då avgjorde han premiären. Foto: Expressen

Växjö tog revansch på semifinalsförlusten

I våras slog Kalmarsund ut Växjö Vipers i semifinal. Då herrarnas SSL drog igång i kväll fick Växjö revansch. Man vann med 3-2 efter att André Andersson avgjort i slutet av andra perioden.

– Det är jättekul, men jag trodde det skulle smälla mer och vara bättre fart, säger Andersson till Expressen.

Det var gästande Växjö som tog ledningen då Markus Jonsson sköt in bollen i numerärt överläge.

Kvitteringen kom ändå snabbt. Marcus Johansson fick tag på bollen bakom målet och spelade fram storstjärnan Kim Nilsson som bara behövde skjuta in kvitteringen

I den andra perioden förde Jesper Lindström upp Kalmarsund i ledning. Det målet kom med en man mer på planen och det gjorde även nästa kvittering.

Den gången var det Växjös schweizare Manuel Maurer som avslutade ett mönsteranfall.

Innan perioden var över hade Växjö vänt genom ett mål av André Andersson som är tillbaka i Växjö efter ett år i schweiziska Zug. Han har varit sjuk tidigare i veckan, men kom alltså till spel och då fick han avgöra premiären.

– Fy fasiken, det är kul. Härligt, säger Andersson.

MER INNEBANDY: Tschöp redo för SSL igen (15/9)