Arkiv: Falun-spelare under förra säsongen. Foto: Faluns hemsida

Falun hade målfest i Karlstad

Falun förlorade premiären mot Thorengruppen med 4-6 i damernas SSL.

Men i andra omgången borta mot Karlstad tog laget rejäl revansch.

En stark andraperiod grundlade storsegern med 9-4.

Karlstad i sin tur, vann sin premiär borta mot Malmö och efter första perioden såg chanserna goda ut att ta andra raka segern.  Linnea Juhlin gav Karlstad ledningen efter nio minuters spel i powerplay.

Men andra perioden blev en mardröm för värmländskorna.

Falun kvitterade efter 1.30 och 18 minuter senare hade Falun gått ifrån till 5-2.

Tre tvåmålsskyttar

Falun fortsatte att producera framåt i upptakten av den tredje perioden när laget gick ifrån till 7-2, efter att bland annat Patricia Forsell gjort sitt andra mål i matchen. Lite personlig revansch i matchen för Forsell som satt utvisad när Karlstad gjorde ledningsmålet.

Karlstad reducerade visserligen snabbt två gånger om – men kunde aldrig hota bortalaget.

Till slut blev det 9-4 i bortafavör efter att även Emelie Björklund och Clara Hellgren blivit tvåmålsskyttar.

Karlstad var inte mycket sämre spelmässigt, men i avsluten var Falun mer eller mindre kliniskt effektiva jämfört med hemmalaget.

Även Faluns herrar vann i dag, det blev hela 14-5 mot Sirius.

KLIPP: Se matchbilder från Falun-Sirius