Ny seger – Pixbos drömsvit håller i sig

Uppdaterad
Publicerad

Pixbo fortsätter visa vägen i SSL.  I 2022 års första match seglade laget upp i serieledning efter en övertygande 7-3-seger borta mot Kais Mora, där tjeckiska stjärnan Eliska Krupnova glänste och stod bakom fyra av målen.

Laget från Mölnlycke fick en drömavslutning på 2021 när de besegrade ärkerivalen Team Thoren i SM-finalreprisen. En fjäder i hatten som innebär att Pixbo nu är enda lag som fortfarande är obesegrade i superligan dam.

Och det är en svit som håller i sig även efter kvällens möte med Kais Mora.

Innan första perioden var färdigspelad hade gästerna redan skapat sig en 3-0-ledning. Två av målen stod Eliska Krupnova bakom, ständig rätt placerad nära mål på sin vänsterkant.

Krupnova blev fyramålsskytt

Och målskörden skulle växa. Kais Mora, som ligger på en 12:e plats i tabellen, reducerade två gånger om genom Malin Andréason. Men slarv i passningsspelet flera gånger om skapade kontringsmöjligheter Pixbo inte var sena att utnyttja.

I slutperioden gick gästerna ifrån igen – och Eliska Krupnova, utsedd till världens bästa innebandyspelare år 2020, fullbordade kvällen med sitt fjärde mål i matchen.

”Vi är i form, vi är heta”

Pixbo leder nu serien före Team Thoren.

– Det är viktigt för förtroendet. Vi är i form, vi är heta och det var en viktig match förra veckan mot Thoren också. Så nu har vi förstaplatsen och det känns välförtjänt, säger matchvinnaren Krupnova i Expressens sändning.

I kvällens andra omgång vann Täby över Malmö med 4-3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.