Storvreta ska ha ett lag på banan till söndagens SM-final. Foto: Bildbyrån

Storvretas besked inför SM-finalen: ”Vi ska kunna ha ett lag på banan”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan sattes hela Storvretas trupp i karantän efter att en spelare testats positiv för covid-19.

Nu meddelar klubbens sportsligt ansvarige, Henrik Ededahl, att klubben är redo inför söndagens SM-final.

– Vi har fått in tillräckligt många svar för att vi ska kunna ställa ett lag på banan på söndag i alla fall, säger Henrik Ededahl till Innebandymagazinet.

När beskedet om att en spelare testades positivt så ställdes alla träningar in.

– Vi tar det säkra före det osäkra och ställer in träningar tills alla är testade med PCR-test, berättade klubbens sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

Nu är provsvaren kommit.

– Alla svar på snabbtestet var negativa på de spelare som vi testade. Vi testade 16 spelare. Så alla var negativa och nu har vi också börjat få in svaren på PCR-testerna, säger Ededahl till Innebandymagazinet.

Enligt Ededahl ska Storvreta ha tillräckligt med spelare tillgängliga för att spela på söndag.

– Vi har inte fått in tillräckligt många svar på PCR-testerna än för att ropa hej. Men vi har fått in tillräckligt många svar för att vi ska kunna ställa ett lag på banan på söndag i alla fall.

Lagkaptenen lättad

Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson är lättad över beskedet.

– Det känns skönt att det blir en final. Det har varit ovisst och jobbigt, som idrottare gillar man inte när saker är oklara, säger han till SVT Sport.

– Först tankarna var att det är så här det slutar. Man sov inte många timmar den första natten. Man är glad och tacksam över att man får en match till, säger Mattias Samuelsson.

SVT sänder SM-finalen i innebandy som drar igång på söndag klockan 15.00 på SVT1/SVT Play.

ARKIV: Storvreta klart för final – Stenberg matchhjälte (16 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.