Storvreta till SM-final efter vinst mot Växjö. Se märkliga 1-0-målet i spelaren. Foto: Expressen.

Storvreta till SM-final – efter märkliga målet

Uppsalalaget Storvreta besegrade Växjö med 6-2 på hemmaplan och är klart för final.

1-0-målet var något utöver det vanliga.

Det fanns nämligen inget mål.

Se märkliga målet i spelaren ovan.

Fjolårsvinnarna visade att mästartakterna sitter i när Växjö kom på besök i Uppsala.

Storvretas 1-0-mål var väldigt udda. När Växjös målvakt blir överspelad tar han med sig målet. Så när Otto Weidman skjuter i mål finns alltså inget mål. Domarna dömde först straff men dömde till slut mål efter en stunds överläggande.

– Från mitt perspektiv krossar den punkterna där målet står, säger målskytten Weidman i Expressens sändning.

Sen tryckte Storvreta på gaspedalen rejält i den andra perioden. De rödsvarta gick upp i en 4-0-ledning innan Växjö kunde reducera.

Tidigt i den tredje perioden gjorde kaptenen Tobias Gustavsson 5-1.

Växjö hade inget att förlora och tog med flera minuter av matchen kvar ut sin målvakt för att försöka skaka liv i matchen. Växjö reducerade till 2-5 men i tom bur pricksköt Sakarias Ulriksson slutresultatet 6-2 till Storvreta.

Matchserien vanns med 4-1.

I andra semifinalen leder Pixbo matchserien med 3-2 över Falun och kan avgöras på fredagen. Skulle Falun vända på steken blir det en finalrepris från i fjol, då vann Storvreta med 5-4.