Foto: Bildbyrån

Storvreta tog första ronden mot Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Storvreta är storfavorit i kvartsfinalserien mot Växjö. Seriesegrarna vann också planenligt det första mötet med 7-4 i Fyrishov.

– Vi får spela ganska mycket med bollen. Vi skapar kanske inte jättemycket chanser men jag upplever att av tre målchanser på planen har vi två. 25 procent av vinsterna är i hamn, säger Storvretas tränare Oscar Lundin i SportExpressen Play.

Grundserievinnarna fick välja och vraka bland de andra kvalificerade kvartsfinallagen. Växjö fick otacksamma uppgiften att möta Storvreta men såg inte slagna ut på förhand.

En målrik förstaperiod som slutade 4-2 följdes upp av två lite lugnare. Växjö hade till och med fler skott på mål än hemmalaget men saknade samma efektivitet.

Växjö höll någorlunda jämna steg innan Mattias Samuelsson stormade fram på sin vänsterkant och satte 6-3 i slutet av andra och mer eller mindre punkterade matchen.

Lagen möts i Växjö igen på söndag.

MER INNEBANDY: Falun vann mot Helsingborg i första kvartsfinalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.