Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sirius Virve Bjerkefeldts tackling på Thorengruppens Veera Kauppi. Foto: Bildbyrån/Expressen

Sura miner i Superligan: ”Hennes syfte var bara att skada mig”

Uppdaterad
Publicerad

Ett rejält ordkrig har blossat upp i Svenska Superligan.

Efter lördagens stökiga tillställning mot Sirius så säger Team Thorengruppens stjärna Veera Kauppi att hon inte längre känner sig trygg på innebandyplanen.

– Hennes syfte var bara att skada mig, säger Kauppi till Innebandymagazinet.

– Det är tråkigt att hon säger att syftet är att skada henne, det finns ingen sanning i det, säger Sirius-försvararen Virve Bjerkefeldt till SVT Sport.

Det var efter lördagens möte mellan de regerande svenska mästarna i Team Thorengruppen och Sirius som ett ordkrig inleddes mellan representanter för de båda klubbarna.

Det var ett himla pipande från deras sida. Det var nog mest (Veera) Kauppi som fick någon form av trauma av att ha Virve (Bjerkefeldt) som punktade henne, sa Siriusveteranen Sara Attermo till Expressen då.

Och sedan dess har bråket fortsatt i sociala medier där Kauppi och Siriusmålvakten Matilda Östlund Visén dividerat om vilka som egentligen spelat fulast.

I en intervju med Innebandymagazinet berättar Kauppi, som röstades fram till världens bästa innebandyspelare 2017 och 2018, att hon inte känner sig trygg när de möter Sirius.

– Det är samma spelare (Virve Bjerkefeldt) som var med i den situationen när jag bröt handleden för drygt ett år sedan. Hon väljer att tackla mig igen när bollen inte var i närheten. Hennes syfte var bara att skada mig. Jag förstår inte varför hon gör så.

Och det retar henne att Bjerkefeldt inte bett om ursäkt.

”Jag är lite trött på deras härjande”

När SVT Sport når Virve Bjerkefeldt erkänner hon att tacklingen var onödig, men hon vill även belysa den sportsliga aspekten i det hela.

– Det är tråkigt att hon säger att syftet är att skada henne, det finns ingen sanning i det. Jag sa det i en annan intervju att det finns ett mentalt spel inom idrotten också. Mot de bästa spelarna, oavsett idrott, så räcker det inte att man gör ett bra försvarsspel, utan man får hitta andra sätt för att komma innanför skinnet på dem. Dock så tog jag det för långt i en situation i matchen. Den tacklingen var onödig och borde inte ha skett, säger Bjerkefeldt.

Veera Kauppi tycker att du borde be om ursäkt. Hur ser du på det?

– Äh, jag vet inte. Jag är lite trött på deras härjande på Twitter och jag tycker att hon har gjort det ganska tydligt vad hon tycker om mig, så jag vet inte varför hon vill att vi ska höras privat. Jag var framme och klappade om henne på planen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.