Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ida Sundberg gick ut skadad – se situationen. Foto: SVT

Svensk kross i VM-premiären – Ida Sundberg ut skadad

Uppdaterad
Publicerad

Sverige krossade Slovakien med 20-3 i VM-premiären.

Men segern kan ha blivit dyrköpt då lagkaptenen Ida Sundberg tvingades ut skadad.

– Aj aj aj, det där är inte bra, säger SVT-experten Anna Wijk.

Sverige jagar sitt nionde raka VM-guld. I VM-premiären i Singapore fick det svenska landslaget en enkel resa mot Slovakien.

Sverige kopplade greppet direkt med två mål på två minuter. Därefter fortsatte målen komma i stadig takt och slutresultatet skrevs till sist till hela 20-3.

Det var dock lite smolk i den svenska bägaren efter segern. Ida Sundberg, 29, tvingades utgå skadad efter en situation i början av tredje perioden.

– Jag är lite orolig. Det är verkligen en spelare man inte vill tappa i det här mästerskapet. Jag hoppas att det inte är allvarligt, säger experten Anna Wijk.

Emelie Wibron historisk

I storsegern blev Wilma Johansson bästa målskytt med sina fyra mål.

– Det var en väldigt rolig match att spela. Vi går in och visar att vi vill styra matchen. Vi gör det vi ska göra, säger hon efter matchen.

Dessutom passade också landslagsveteranen Emelie Wibron, 31, på att bli historisk.

Wibron som i fjol utsågs till världens bästa innebandyspelare noterades för fem poäng och gick därmed förbi Anna Wijk som bästa poängplockare i VM-genom tiderna.

Sveriges nästa match i VM är på måndag, då ställs man mot Tjeckien och den sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.