Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Svenska målvaktens udda strafftaktik: ”Känns tramsigt”

Uppdaterad
Publicerad

Tysk straff.

Då testade den svenske målvakten Jon Hedlund en riktigt udda taktik.

– Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, det känns tramsigt, säger SVT-experten Mattias Samuelsson.

Den så kallade zorrostraffen är en vattendelare i innebandyvärlden. Visst, det ser läckert ut men kritikerna menar att varianten förlöjligar sporten och får målvakterna att se dumma ut då det i princip är helt omöjligt att rädda en bra slagen zorrostraff.

En som verkar ha ledsnat på eländet är den svenska landslagsmålvakten Jon Hedlund. På så många andra sätt kan vi i alla fall inte tolka hans agerande i samband med att Tyskland fick en straff i VM-premiären.

– Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, det känns tramsigt. Jag är verkligen ingen förespråkare för de här zorrostraffarna, det är inte speciellt svårt och det krävs inte speciellt mycket talang för att lyckas med en sådan så jag förstår att Jon försöker hitta på något nytt och eget men det ser ju nästan löjligt ut, säger SVT-experten Mattias Samuelsson.

Hedlund kan dock trösta sig med att Sverige aldrig var illa ute mot blåbärsnationen Tyskland. Till slut vann de matchen med 19–4. Albin Sjögren, Alexander Galante Carlström och Kim Nilsson gjorde tre mål var.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.