Sverige vände underläge till seger mot Finland. Foto: Bildbyrån

Sverige fick revansch på Finland – vann VM-premiären

Sverige förlorade VM-finalen mot Finland i Riga för två år sedan.

I dag kom revanschen när laget vände ett 2-4-underläge till seger i den tredje perioden.

Matchvinnare blev inte helt oväntat en trio från Falun.

10 113 åskådare fick se en riktig premiärrysare när finallagen från 2016 drabbades samman direkt.

För två år sedan vann finländarna guld efter seger med 4-3.

I dag kom den svenska revanschen.

Efter två perioder ledde Finland med 4-2 efter att ha kontrat sönder Sverige i mittperioden, med bland annat två mål på två minuter.

Johansson matchvinnare

Sista 20 kom Sverige tillbaka med besked.

Och det var en bekant trio från Falun som låg bakom allt.

Rasmus Edström pangade in 3-4 efter 6.07, Alexander Galante Carlström kvitterade 8.17 och Emil Johansson satte matchavgörande 5-4 när 4.53 återstod av matchen, hans första VM-mål i karriären.

Förövrigt Johanssons tredje poäng i matchen, efter två tidigare assist.

– Första matchen och det blir lite skuggboxning, med två lag som känner på varandra. Starkt av killarna att komma tillbaka. Skönt att det är killar som kanske inte fått credden som kliver fram. Det tycker jag är extra kul, säger förbundskaptenen Mikael Hill till Kanal 9.

I gruppspelet kommer Sverige även möta Danmark och Norge. Norge väntar närmast på måndag.