Foto: Skärmdump

Kim Nilsson sänkte rivalen – med hattrick

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleddes Euro Floorball Tour-turneringar i både Tammerfors, Finland och Pilzen, Tjeckien. De svenska herrarna, som spelar i Tjeckien, inledde med en storseger med 8-3 då de ställdes mot tuffast möjliga motstånd i form av Finland.

– Stort på alla sätt och vis, säger Kim Nilsson som nu är landslagets bästa poänggörare genom tiderna.

De svenska innebandyherrarna visar fin form inför VM i Helsingfors i december. EFT-turneringen i Pilzen inleddes med ett rivalmöte med Finland och det var Sverige som tog ledningen genom stjärnan Alexander Galante Carlström.

Finland kvitterade, men sedan klev Kim Nilsson fram. Han gjorde både 2-1 och 3-1 och sedan kom finländarna aldrig ikapp.

2-1-målet var en straff som Nilsson nog inte borde ha fått. På reprisen syns det att det var han själv som lyfte finländarens klubba och sköt, men domaren såg det som tvärtom.

Kalmarsund-stjärnan satte också 5-2 och fullbordade därmed sitt hattrick. Nilsson passerade Anna Wijk som den som har gjort flest poäng i ett svenskt innebandylandslag. Han är nu uppe i 199 poäng.

– Det är ett tecken på att man har tyckt att det är kul att vara med i det här fantastiska landslaget genom åren och att jag har kunnat fått ut mitt spel genom åren. Det är något jag vill fortsätta göra, säger Nilsson till förbundets hemsida.

Matchen slutade 8-3 till Sverige.

Imorgon möter man hemmanationen Tjeckien och på söndag är det Schweiz.

”Jag var lite nervös”

I Tammerfors vann damerna sin EFT-premiär mot Schweiz med hela 10-2. Debutanten Maja Wiström gjorde sina två första poäng i seniorlandslaget.

– Jag var lite nervös innan men det släppte ganska så snabbt. Det är jättekul såklart att få göra poäng. Jag spelar också med fantastiskt bra spelare runt mig så det är lätt att göra poäng, säger hon till förbundets hemsida.

Damerna möter Finland på söndag och innan dess väntar Tjeckien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.