Det var Iksu för hela slanten denna ensidiga semifinal i Täby. Foto: TT.

Täby jagade finalplats – kollapsade inför hemmafansen

Täby hade chansen att gå till SM-final när laget tog emot Iksu på hemmaplan. Det slutade med en kollektiv kollaps. Iksu vann med 9-4 och nu väntar en femte och avgörande match i Umeå på söndag.

– Andra perioden är klappdålig (0-5) och vi fick ingenting med oss. Vi spelade upp oss i tredje men då var matchen redan över. Vi var för fega i dag, säger tränaren Robin Andersson.

Seriedominanten Iksu vann varje duell och var först på varje boll. Och publiken blev allt tystare i Tibblehallen. Efter tre framspelningar krutade Alice Granstedt in 8-0 i början av den tredje perioden med ett distinkt skott.

Men trots att Täby var utspelade och utklassade gav man aldrig upp och tog ut målvakten med åtta minuter kvar.

Spräckte nollan sent och fick med sig fyra mål

De var få glädjeämnen för Täby. Ett var när Lisa Carlsson prickade in 1-8 på ett direktskott från sin högerkant i mitten av den tredje perioden. Blott 14 sekunder senare höll sig Malin Blohm framme vid den första stolpen och stötte in 2-8. Linnea Wiregård sköt ett hårt högt skott och satte 3-8 men trots de tre snabba målen var matchen redan körd – även om publiken vaknade till och började höras igen.

– Iksu är riktigt bra och vi blir lite desperata och då ramlar det in ett par bollar till. Aggressiviteten finns där tidvis men alldeles för lite, sade Jennifer Stålhult till Kanal 9 inför den tredje perioden då det stod 0-7.

Finalen spelas 27 april. Kais Mora har redan gått dit.