Thorengruppen jublar. Foto: Bildbyrån/Arkivbild

Thorengruppen vann Champions Cup – storstjärnan bakom segern

Thorengruppen vann finalen av Champions Cup mot finska TPS med 5–2. Storstjärnan Veera Kauppi var tillbaka efter skada och stod för två av målen i segermatchen.

Veera Kauppi gjorde sin första hela match på en månad då hon varit borta på grund av skada. Då stod storstjärnan för två mål när hon först kvitterade till 1–1 i den första perioden och sedan satte 5–2 i öppen kasse med fyra sekunder kvar att spela.

Thorengruppen fick kämpa för segern i en jämn final då TPS reducerade till 2–3 men när motståndarlaget jagade en kvittering utökade Emelie Wibron ledningen med sex minuter kvar att spela. Sedan fastställde Kauppi, som även stod för en assist i finalen, slutresultatet och Thorengruppen blev bäst i Europa på innebandy.

Champions Cup-titeln är lagets första. Thorengruppen toppar även SSL där man har vunnit 15 av 15 matcher.

Herrarnas final vann Falun mot Classic med 2–1. Man tog ledningen med 2–0 i första perioden, släppte in ett mål i andra och höll sedan undan under slutskedet.