Iksu fick se sig besegrade igen

Täby vann även match tre i Umeå och har nu chans att säkra finalplatsen hemma på fredag.

– Vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är fantastiskt, säger Täbys Lisa Carlsson till SVT Sport.

Innan semifinalserien hade inte Iksu förlorat på mer än ett år men Täby chockade Umeålaget och tog första matchen.

I den tredje matchen på tisdagkvällen i Umeå fick de 906 i publiken se började bortalaget Täby börja bäst och gick tidigt upp i en 0-2 ledning efter bland annat ett mål på straff av Lisa Carlsson. Men innan perioden var slut hade Iksu lyckats kvittera till 2-2.

I andra var det Iksu som förde spelet men de var Täby som tog ledningen med 2-3 efter 16.35 av tvåmålsskytten Lisa Carlsson.

Oona Kauppi kvitterade i början av tredje perioden. Iksu låg sen på hårt för ett ledningsmål och var nära flera gånger om. Men 9.51 in i tredje kommer en Täbykontring och Sara Attermo ger bortalaget ledningen återigen.

Den ledningen vara bara i några minuter innan Sofia Joelsson kvitterar till 4-4, assisterad av Emelie Wibron hennes 500:e assist i karriären. Med två minuter kvar att spela på pricken fick Iksu powerplay och med 59 sekunder kvar och spela kommer de förlösande 5-4 målet för Iksu genom Cornelia Fjellstedt, på pass av Wibron.

Men matchen var inte slut där, med 3 sekunder kvar att spela lyckas Täby kvittera till 5-5 genom Julia Croneld och matchen går till förlängning. Där avgör Täby direkt och vinner med 5-6 och har nu 2-1 i matcher.