Visby klart för SSL efter drama

Uppdaterad
Publicerad

Gotland kommer ha ett innebandylag i högsta serien, SSL, kommande säsong. På onsdagen vann Visby IBK den avgörande kvalmatchen mot Thorengruppen med 7-6.

– Det går inte att förklara. Det är overkligt, jag har drömt om det här så länge, säger Visbytränaren Joakim Bandholtz till SVT Sport.

Visby får fira avancemanget till SSL ikväll.

Laget besegrade Umeålaget Thorengruppen med 7-6 i kvällens avgörande kvalmatch och fick jubla inför 1800 åskådare i en fullsatt hemmahall i Visby.

När Daniel Gonzalez Palm satte 7-5 i slutminuterna trodde de flesta att det var klart, men Umeålaget fick in en reducering och hann även trycka på för en sen kvittering. Men Visby stod emot och är för första gången klart för högstaligan i innebandy, på herrsidan.

– Det är fantastiskt. Vi är några som slitit i nio-tio säsonger nu så det är jävla skönt att vi äntligen tar steget, säger Visbys Wilmer Viinamäki till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.