VM-debutant anmäld för tackling – riskerar missa VM

Uppdaterad
Publicerad

Om tio dagar börjar damernas innebandy-VM och en av debutanterna då är Täbybacken Lisa Carlsson. Men på grund av en tackling i söndagens match mot Iksu riskerar hon missa mästerskapet.

– Jag har inte så bra koll på det, utan jag fokuserar på här och nu och ser fram emot VM. Det är inget jag vill tänka på alls, säger hon till SVT Sport.

Det är en tackling från i söndags då hennes Täby förlorade mot Iksu som gör att 20-åriga Lisa Carlsson inte kan vara säker på att få göra VM-debut i Schweiz nästa helg.

– Det är en olyckshändelse liksom. Jag kollade på bollen och sedan vände hon sig om och vi krockar i varandra.

En eventuell avstängning skulle i vanliga fall sträcka sig över VM, men i Riksidrottsförbundets stadgar finns formuleringar om ”synnerliga skäl” som gör att avstängningen kan komma att inledas först efter mästerskapet.

”När synnerliga skäl föreligger får beslutas att avstängning kortare tid än en månad inte ska omfatta deltagande i internationell tävling”, står det i kapitel 14:s sjätte paragraf i stadgarna.

Om avstängningen skulle bli mer än en månad kan avstängningen också skjutas upp om man hävdar att VM-uppehållet är ett ”längre tävlingsuppehåll.”

Den juridiska nämndens beslut kommer i början av nästa vecka.

Se tacklingen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.