Wibron femmålsskytt mot jumbon

Uppdaterad
Publicerad

Emelie Wibron gjorde fem mål när serieledande Team Thorén vann mot jumbon Jönköping med 7-2.

– Det är klart att vi är nöjda med tre poäng. Det var därför vi kom hit och vi hade väl 80-85 procent av spelet även om vi var lite bekväma. Jag har högre krav än vad spelarna levererade, säger TT:s tränare Daniel Jernberg till Expressen.

När Wibron rakade in en diagonalt slagen boll vid den högra stolpen och satte 4-1 i början av den tredje perioden kändes det avgjort. Team Thorén var på väg mot sin 15:e vinst på 16 seriematcher och utdrygad serieledning medan Jönköping var på väg att inkassera sin 16:e förlust på 17 matcher och cementerad jumbo.

”Hade vunnit vid maxutdelning”

– Det är många saker som jag är nöjd med, tredje matchen på fyra dagar vilket knappast märktes på våra tjejer. Om vi hade haft maximal utdelning hade vi vunnit. De brände också en del men OM vi hade satt våra chanser hade vi vunnit, säger Jönköpings tränare Daniel Stenmarker medan Sven-Ingvars ”Torparrock” ekar i hallen.

Men Jönköping kämpade ända in och ett par minuter senare gjorde Amanda Strömberg 2-4-reduceringen.

I slutminuterna plockade Jönköping ut målvakten efter en timeout men Wibron fick tag i bollen och från halva plan satte hon 5-2 i tom kasse. Efter det satte Sofia Joelsson från nära håll med målvakten tillbaka och Wibron satte sedan punkt när hon rakade in 7-2 från favoritpositionen från höger efter en snabb passning i sidled i slutminuten. De tre sista målen gjorde Team Thorén på blott 1.40, ett ryck för att göra tränaren nöjd.

KLIPP: Här vräker svenska VM-hjälten in bollen från halva plan (6 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.