Anna Wijk kan skrika att hon är SSL:s poängdrottning. Foto: TT Nyhetsbyrån

Wijk om poängrekordet: ”Pratat om det sedan upptaktsträffen”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Wijk blev igår historisk genom att kliva upp på 887 gjorda poäng i SSL. Morakaptenen är nu den spelare som gjort flest poäng i SSL dam då hon klev förbi Emelie Lindström som Sveriges poängdrottning.

– Det är stort och ärofyllt. Det är något jag inte kunnat drömma om så det är klart jag är jätteglad över det. Men samtidigt på något sätt är jag en vinnarskalle så jag hade hellre vunnit matchen igår, säger Wijk och fortsätter:

När SVT Sport pratar med Wijk har hon fortfarande inte släppt gårdagens förlust mot Karlstad med 3-4. Förlusten som var den första för säsongen.

Tror du att det hade varit mer glad över rekordet om ni vunnit?

– Ja, jag tror det hade varit roligare och då hade man verkligen kunna glädjas åt det. Nu är jag besviken på laget och min egen prestation. Rekordet får man se tillbaka på senare när man slutat och nu är det skönt att det är ur världen så det inte behöver vara fokus på det under säsongen.

Blev firad i förtid

Moras lagkapten antyder att det varit mycket snack om själva rekordet.

– Folk har pratat om det sedan upptaktsträffen egentligen. Jag har själv känt att det inte varit så många poäng så någon gång skulle det hända.

Runt rekordet har uppmärksamheten varit stor men redan i omgång fyra trodde många i hemmahallen att Wijk slagit rekordet.

– Det var i en match mot Warberg som jag blev firad för att ha slagit rekordet men då var det felräknat. Så det firades lite där men sedan kontrollräknade de det igen så visade sig att det inte var slaget.

Hur kändes det?

– Det var lite stelt och pinsamt.

Hur firades det rätta rekordet nu?

– Jag fick blommor direkt efter andra poängen och sedan kastades det ner en guldboll från mediahyllan. Jag har även fått veta att det ska firas mer nästa hemmamatch. Mora brukar dock vara duktiga på att uppmärksamma individuella prestationer.

Men trots poängrekordet i SSL har Moraspelaren två andra rejäla fokus för året.

 – Mitt mål är först och främst att ta VM guld med Sverige och sedan att ta ett SM-guld med Mora.  Och då gör jag hellre 0 poäng och tar SM-guld oavsett vad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.