Foto: Bildbyrån

Wijks nya mästerskapsrekord – med två matcher kvar att spela

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska innebandystjärnan Anna Wijk slår rekord på rekord. Efter gårdagens kvartsfinalseger mot Tyskland är hon med sina 18 assist i årets VM den som har gett flest målgivande passningar i ett och samma mästerskap – och då återstår dessutom två matcher.

Redan tidigare under turneringen passerade Wijk Emelie Lindström på två fronter. Hon blev både den spelare med flest poäng i det svenska damlandslaget genom tiderna och den som har gjort flest poäng i VM på damsidan genom tiderna.

Efter kvartsfinalen har hon nu också passerat herrarnas rekordinnehavare Kim Nilsson som den svenska landslagsspelare med flest gjorda poäng. Nilsson står på 192 och inför semifinalen har Wijk gjort 194.

Anna Wijk gör karriären sista mästerskap i Neuchatel och om Sverige tar sitt sjunde raka VM-guld blir hon den första spelaren att vinna sex raka guld.

Tidigare under säsongen gick Wijk om Lindström även i den inhemska ligan SSL:s poängliga genom tiderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.