Bowns räknar med hektiskt kväll mot Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens målvakt Ben Bowns hyllades igår efter sin VM-debut och stabila insats mot OS-tvåan Tyskland. Ikväll står Kanada för motståndet och Bowns räknar med en hektisk kväll.

– Jag lär ha mycket att göra ikväll men jag ser verkligen fram emot matchen, säger Bowns till SVT Sport.

Både Storbritannien och Kanada har inlett VM med förlust, britterna besegrades igår av Tyskland med 3-1 och Kanada förlorade sin premiär mot Finland med 3-1.

– Kanada är ett suveränt lag och det är fantastiskt att möta dem men det är viktigt att vi precis som igår spelar vårt spel och inte blir bländade av deras stjärnstatus, säger Bowns till SVT Sport.

Ishockey-VM

Senast lagen möttes var 1994, då vann Kanada med 8-2.

”Jag är en stor målvakt”

Bowns debuterade i landslaget 2013 och har sedan dess etablerat sig som Storbritanniens givna förstemålvakt och var ifjol en stark bidragande orsak till att laget säkrade sin plats i detta VM.

I gårdagens match mot Tyskland höll Bowns nollan ändå in i slutet av andra perioden och 28-åringen stod för flertalet fina räddningar. Han räknar iskallt med att Kanada kommer att pressa på hårt ikväll och vet vad som krävs av honom.

– Jag vet att jag är en stor målvakt och jag har jobbat hårt med mitt rörelsemönster senaste åren och det kommer till användning nu, säger Bowns.

Och konstaterar.

–  Jag måste spela stabilt, göra mig stor i mål och se till att inte lämna några luckor utan spela tajt.

Matchen mellan Storbritannien och Kanada direktsänds i SVT med start klockan 20:00 i SVT2 och på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet